reklama

Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Suwałki
1.5°C
wschód słońca: 07:13
zachód słońca: 15:17
Koronawirus
podlaskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez Suwałkach

kiedy
2024-11-29 19:00
miejsce
Suwalski Ośrodek Kultury, Suwałki,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-05 19:00
miejsce
Piwiarnia Warka, Suwałki, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-08 16:00
miejsce
Suwalski Ośrodek Kultury, Suwałki,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-14 18:00
miejsce
Park Naukowo-Technologiczny,...
wstęp biletowany